De groepscursus bestaat uit vijf bijeenkomsten van anderhalf tot twee uur waarin de babymassage centraal staat.

We starten de les met een ontspanningsoefening om tot rust te komen en gaan daarna stap voor de stap de technieken van de babymassage aanleren en komen er elke les verschillende thema's aan bod. Daarnaast is er ruimte om met andere cursisten ervaringen en practische tips uit te wisselen. Aan het einde van de laatste les mogen de kinderen allemaal in de Tummy Tub.

Het doel van de cursus is dat u leert hoe u uw baby kunt masseren. Door de massage leert de baby de rust en ontspanning te ervaren van zichzelf en de ouder, wordt de communicatie tussen kind en ouder bevorderd en wordt het gevoel van geborgenheid versterkt. De baby kan er vaak ook beter van gaan slapen en ook op het huilgedrag kan de cursus een gunstige invloed hebben. Inmiddels hebben vele onderzoeken al het belang van aanraken en knuffelen bewezen. Tijdens de cursus is het mogelijk om de baby te masseren op de ontblote bovenbenen om het contact tussen ouder/verzorger en kind te bevorderen. Bovendien is de massage goed voor de ontwikkeling van de tastzin van de baby.

Ook de ouder/verzorger vergeten wij niet tijdens deze cursus. Door middel van het zelf ervaren van de Shantala volwassenenmassage (over de kleding heen) ontdek je zelf wat je kindje voelt/ervaart tijdens de babymassage. En de massage zorgt ook voor een stukje ontspanning van de ouder/verzorger.

 

Benodigdheden voor de cursus:

  • Badlaken en handdoek;
  • badcape of omslagdoek, hydrofielluier;
  • Voeding voor de baby;
  • Baby massage olie, bij voorkeur pure amandelolie (verkrijgbaar bij o.a. drogist)
  • Indien gewenst korte broek( de baby ligt tijdens de massage op de blote bovenbenen);
  • Voor de Shantala volwassenmassage is het aan te raden om makkelijk zittende kleding aan te trekken.